Okej, här har vi kvällens middag:
Biff stroganoff (ja, man särskriver tydligen det)
4 port.
400 g lövbiff
2-3 gula lökar
1 liten förp. vispgrädde eller matlagningscreme havre
1/2 citron
1 buljongtärning
1 dl vatten
3 msk tomatpuré
1 msk soja
2 msk redingsmjöl
1 tsk socker
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad timjan eller oregano
Peppar
Strimla köttet och löken, bryn löken i olja eller smör och tillsätt köttet, bryn några minuter till. Tillsätt grädden/havrecremen, vatten, mjöl, buljongtärning, tomatpuré, soja, citronsaften, sockret och kryddorna. Blanda ihop och låt koka upp, puttra sen på svag värme i ca fem minuter. Späd med vatten om det behövs. Ät med ris och sallad/rivna morötter/vitkål
Jag brukar göra denna i gjutjärnsgryta, och puttra under lock. Den blir supergod med många smaker. Jag som brukar salta en del behöver inget salt alls i denna, mycket bra!
4 kommentarer:
Tack! Middagen imorron är nu fixad!
Kul att vi hinner ses lite innan du slutar. Ha en jätteskön helg! Kram åsa
Lycka till, den blir nog en succé! Ses nästa vecka, trevlig helg!
Hur gör du med vitkålen, om du serverar det som tillbehör? Serverar du den rå eller med dressing?
Rå och naturell, helt enkelt! Man kan ju spetsa till den med satsumaklyftor och t.o.m russin och man har lite kräsna barn t. ex.
Skicka en kommentar