torsdag 20 oktober 2011

På tal om mat

Mera mat här i bloggen, jag har flera rätter i lager så det är bäst att jag delar med mig innan jag glömmer!

Den här provade jag i veckan för första gången, jag har gjort om receptet så nu kallar jag det mitt eget.

Laxgryta 4 port.

500g laxfilé
Lagom med räkor
2 msk kapris
1 röd paprika
1 gul lök
1 burk passerade/krossade tomater
2 dl creme fraîche
2 msk dijonsenap
1 nypa chiliflakes
1 tsk paprikapulver
1 tsk socker
En skvätt citronsaft/vitt vin
Salt och peppar

Bryn hackad lök och paprika i olja, gärna i gjutjärnsgryta. Tillsätt laxen som du tärnat och blanda. I med creme fraîche , senap, kapris, alla kryddor, socker, citron/vin och tomatkross. Puttra i 10 min under lock och ha sist i räkorna. Servera med ris, klart!

Inga kommentarer: