lördag 8 oktober 2011

Italienskt

Den här helgen domineras av hemmakvällar. Så för att komma i stämning tänkte jag ge er mitt bästa matrecept. Canneloni, det är grejen. Börja med att gegga ihop en stor kesoburk med hackad spenat i en mängd som ser lagom ut, i en bunke. Ha sen i vitlök, säg två klyftor, en deciliter parmesan, salt och peppar.

Häll i lite olivolja i en ugnsform, lägg ut en färsk lasagneplatta och lägg på ungefär tre matskedar av kesogeggan och rulla till en rulle. Fortsätt så med kanske elva rullar till, eller fler om ni är fler än fyra-fem stycken.

När dessa rullar trängs i formen hälls tomatsåsen på. Den göttiga sörjan består av ett paket krossade tomater, en burk creme fraîche med smaken tomat och basilika och minst en matsked socker.

Sist och kanske minst delas mozzarella ut över alltihop tillsammans med lite riven ost. Sen ska härligheten svettas i ugnen i 20-25.

Varsågoda!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi lagade idag! Supergott!
Lyxade till det med skinka också i Patricks rullar.

Celine sa...

Det är ett väldigt bra betyg må jag säga, du som är så kräsen! :)