onsdag 19 oktober 2011

Biffen på begäran

Okej, här har vi kvällens middag:
Biff stroganoff (ja, man särskriver tydligen det)
4 port.

400 g lövbiff
2-3 gula lökar
1 liten förp. vispgrädde eller matlagningscreme havre
1/2 citron
1 buljongtärning
1 dl vatten
3 msk tomatpuré
1 msk soja
2 msk redingsmjöl
1 tsk socker
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad timjan eller oregano
Peppar

Strimla köttet och löken, bryn löken i olja eller smör och tillsätt köttet, bryn några minuter till. Tillsätt grädden/havrecremen, vatten, mjöl, buljongtärning, tomatpuré, soja, citronsaften, sockret och kryddorna. Blanda ihop och låt koka upp, puttra sen på svag värme i ca fem minuter. Späd med vatten om det behövs. Ät med ris och sallad/rivna morötter/vitkål

Jag brukar göra denna i gjutjärnsgryta, och puttra under lock. Den blir supergod med många smaker. Jag som brukar salta en del behöver inget salt alls i denna, mycket bra!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack! Middagen imorron är nu fixad!
Kul att vi hinner ses lite innan du slutar. Ha en jätteskön helg! Kram åsa

Celine sa...

Lycka till, den blir nog en succé! Ses nästa vecka, trevlig helg!

Anonym sa...

Hur gör du med vitkålen, om du serverar det som tillbehör? Serverar du den rå eller med dressing?

Celine sa...

Rå och naturell, helt enkelt! Man kan ju spetsa till den med satsumaklyftor och t.o.m russin och man har lite kräsna barn t. ex.