måndag 5 mars 2012

Om 100 år

Har ni tänkt på att alla filmer som ska gestalta framtiden i någon form, har en ganska likande bild av hur det ser ut om några 100 år. Oftast är det så att det är mörkt och kallt, det är konstgjort, människor går runt i likadana dräkter och kör flygande bilar. Det roligaste av allt är när dessa filmer ska föreställa världen 20 år fram i tiden, det blir ju så väldigt trovärdigt då. Eller inte.

Jag tror det var i förra veckan som de diskuterade framtiden i Morgonpasset. De pratade med någon vis man om att det man trodde skulle hända i framtiden, för kanske 50 år sedan, faktiskt stämmer ganska bra med hur vi lever nu. Man trodde till exempel att allt skulle styras med datorer och att man skulle kommunicera via dem. De skulle spotta ur sig långa pappersremsor med viktigheter, för det där med det papperslösa samhället, det hade man inte riktigt prickat in.

Men tänk om vår syn på framtiden idag skulle stämma in lika bra, det skulle vara väldigt deppigt. Möjligtvis skulle jag kunna gå med på flygande transportmedel och glassiga dräkter, men sen får det vara bra.

Inga kommentarer: