Jag tänkte göra en riktig hälsokur till middag idag och så fick det bli. Jag lät en potatis- och purjolöksoppa puttra på spisen medan en plåt med vitlöksbröd fick bli grillade i ugnen. Här är mitt recept:
5 skalade och skivade potatisar
1 skivad purjolök
Smör
3 msk grädde
2 buljongtärningar
1 l vatten
Salt och peppar
Stek purjo och potatis i smör i en gryta, bara lite utan att få färg. Sen i med vatten och buljong (kyckling eller grönsak går bra), koka i en kvart. Ta bort från spisen, i med grädde, salt och peppar. Mixa i grytan med stavmixer eller nöj dig med att vispa. Nu är den slät och fluffig och redo att sörplas upp. Vid det här laget är också vitlöksbröden färdiga, så här gjordes de:
Ta så många formfranska-skivor du vill och lägg på en plåt. Gegga ihop smör, pressad vitlök och persilja i en skål. Bred ut smöret på mackorna och kör in dem i ugnen. Ugnen ska vara på grill, 200 grader. Du ser när de är klara. Skär dem i trianglar och servera med soppan. Gott!
3 kommentarer:
Måste testas!
har svårt för purjo, men kanske funkar när den är mixad!
Du är som barnen :) men den gick hem här, V åt tre portioner, så det kommer nog funka för dig också!
Nä, jag är värre än barnen. ;)
Skicka en kommentar