måndag 12 december 2011

Jättebiffen

Som kompensation för den där snabbmaten förra veckan har jag levererat bra hemlagad mat både igår och idag. Igår serverades det helstekt majskyckling och idag jättebiff. Egentligen blev det inte jättebiff, för den gick sönder, men det spelar ingen större roll.

Så här gör ni biffen och resten: koka skalad potatis, blanda färs, ett ägg, lök, salt och peppar i en bunke. Om det är mycket färs kan man steka i två omgångar. Lägg i färsen i en panna med riktigt, smält smör. Dela den i två delar när det är dags för vändning, och vänd. Efter ett tag är man nöjd och då är biffen färdig. Lägg delarna på ett fat men ha kvar pannan på spisen. Häll i fet mjölk eller vispgrädde, riktigt smör, lite mörk sirap och buljong. Och så soja, salt och peppar. Koka upp och häll sedan upp i lämpligt porslin genom en sil. Där har ni såsen, supergod. Potatisen tas åt sidan, mosas med fet mjölk och riktigt smör. Vitpeppar och salt tillsätts. Gör en sallad, ha lingonsylt och inlagd gurka till. Nu kan man säga att saken är biff, om man gillar att vara lite buskisrolig.

Inga kommentarer: