Jag kan ibland känna en liten stress över att två middagar i veckan bör bestå av fisk. Därför är jag nöjd med den här rätten som är både enkel att laga och mycket ätbar. Tonfiskpasta. Jag har, förutom de två självklara ingredienserna, gurka, sockerärter, majs, kapris, pickles, oliver och ägg i skålen den här gången. Efter att jag serverat barnen kladdade jag i creme fraîche, dijonsenap, citron, salt och peppar.
4 kommentarer:
Smakade också väldigt gott över skrivbordet dagen efter!
Hur gör du med tonfisken då? Finns det tonfisk som fångats på bra sätt?
Av en händelse hade jag fått mail från SNF om fiskar. Så här skriver de om tonfisk:
"I princip alla bestånd av tonfisk eller tonfisklika släktingar som svärdfisk och marlin är överfiskade. Många av dem, som blåfenad tonfisk, är akut hotade.
Tonfisk på burk kan komma från ett uthålligt fiske på tonfiskarten Skipjack eller Albacor, men arten är sällan angiven. För att vara på den säkra sidan leta därför efter MSC-märkta burkar."
Så nu kanske jag kan prova din goda rätt!
Bra info, tack. Jag brukar köpa såna burkar som är märkta med Delfinmärke och Fair trade (eller nåt annat märke i den stilen).
Skicka en kommentar